Къмпинг Якото място

Забавления

Къмпинг Якото място всяка година открива летния сезон с голямо парти около 01 Юни – Денят на детето. За щастливите личица на децата се грижат аниматори и фокусници, а вечерта за големите има рок концерт с някоя яка банда.

Имаме удоволствието Театър и Академия „Драмеди“ да провежда кандидатстудентските си курсове при нас и ни позволява да се насладим на талантливите деца на България с няколко представления през лятото.

На територията на къмпинга има изграден детски кът в близост до ресторанта, за удобство на родителите.

Имаме вече опит и в организирането на сватбени тържества, момински партита и кръщенета.

Център за конна езда – Happy Horses Estate

„Вълшебствата никога не се случват на хора, които не вярват в тях.“ Конете са символ на спокойствие, любов и величие. Те са бягството, от което всеки има нужда. Докоснеш ли се до тях, забравяш за всичко останало. Реещата се грива по време на езда само ни напомня, че трябва да се наслаждаваме на свободата и на живота

За контакт: 088 824 7444

Водолазни курсове – Poseidon

Свободата е толкова древна, колкото самото човечество. В действителност това създава изкуството на гмуркане. Повече от всеки друг спорт, свободното гмуркане се основава на стари подсъзнателни рефлекси в човешките същества.

Подводното гмуркане е спорт, който има своето скромно начало в древни времена. В Гърция и Рим хората са плували или гмуркали, като задържали дъха си или използвали импровизирани апарати за дишане като кухи стебла на растения. Това често се практикувало по време на битки или при събиране на храна и материали от океана.

За контакт: 0883 363 744 Иво, 0888 935 124 – Тодор

Сърф училище – Instinct

„Ако искаш свобода, сърфът е шансът да я намериш! Научиш ли се веднъж да хващаш вълната, това е завинаги! „

За контакт: 088 859 4483

Забележителности

“Когато Бог решил да сътвори Странджа, се усмихнал. И от тази божествена усмивка тя се родила.” Това гласи една от легендите, която с усмивка може да ти разкаже всеки един от няколкото хиляди жители в тази част на България. Тиха. Красива. Непозната.

Доста време му трябва на човек да обходи тази обширна планина. Тя няма величието на Рила и Пирин. Не може да се сравни и със Стара планина. Но меките и плавни форми, спокойствието, зеленината и безвремието пленяват сърцето на всеки, дошъл да я посети, и го карат да се връща тук отново и отново.

По време на Вашата почивка може да се възползвате да посетите множеството Еко пътеки, резервати и красиви плажове по Южното Черноморие – Корал, Меча дупка, Маслен нос, Залива Конник, Силистар, Попски плаж, Аркутино, Златна Рибка, Харманите, Каваци, Алепу, Оазис, Силистар и много други. Представяме ви кратка информация на много малка част от забележителностите в околията:

БЕГЛИК ТАШ

Наименованието му съчетава турските думи „беглик“ (натурален данък) и „таш“ (камък). Вероятно в епохата на османското владичество пастири от околните села водели там добитък, за да плащат данъците си. Тракийското светилище е много повече от културно и историческо наследство за българите. То се смята за необикновено и магично място, което сбъдва желания. Стотици посещават, вярвайки, че мистична енергия ще им помогне да създадат щастливо семейство и да им се родят деца.

За българите е особено важно да усещат връзката с природата, с корените, защото това им дава сила да преодоляват трудностите. Когато дойдат тук, те притихват сякаш невидим времеви мост ги пренася хилядолетия назад във времето, когато символично се женели богинята Майка и богът Слънце.

От Якото място до Индипасха

ТАЙНСТВЕНАТА ИНДИПАСХА

Индипасха е аязмо с лековита вода, бликаща изпод надвиснала скала. Посещава се през цялата година от много хора, търсещи изцеление. Смята се, че водата е най-лековита точно седмица след Великден и по традиция обвитата в мистика местност се посещава на Томина Неделя, една седмица след празника.

НАЦИОНАЛЕН РЕЗЕРВАТ „РОПОТАМО“

Ропотамо е резерват, разположен на около 50 km южно от град Бургас, в район с изключително разнообразни биотопи. На територията на резервата се намират множество интересни и уникални природни обекти, като лиманът на река Ропотамо, блатото Аркутино и лонгозни гори, които на тази географска ширина се срещат много рядко, както и различни скални феномени, мочурища, блата и други. Резерватът е част от по-голямата защитена зона Рамсарско място Ропотамо.

По река Ропотамо може да плавате с лодка срещу течението в дълбоката част на реката. Пристанът, от който може да се качите на лодка, се намира до главния път Бургас – Приморско, на около 5 километра от морското градче. До него води дървена пътека, тръгваща от импровизиран паркинг, встрани от пътя.

Ропотамо

РАЗХОДКА С ЛОДКА ПО Р. ВЕЛЕКА

Разходка с лодка по река Велека е атракция, която се предлага в град Синеморец. Самата разходка е 1,5 часов маршрут по реката с водач и включва минаване покрай жълтите водни лилии и наблюдение на популацията на каспийските водни костенурки. Има възможност и за самостоятелна разходка с кану или гребна лодка.

ВОДОПАД ДОКУЗАК

Водопадът Докузак се намира в Странджа планина, близо до Малко Търново. До него се стига лесно, като преходът е подходящ и за деца. В района има изграден туристически заслон с камина и дървени маси. Мястото е добро за пикник и разходка. Името на водопада, означава 9 извора. Идва от едноименната река, на която е разположен, която води началото си от 9 карстови извора.

Водопад Докузак
Малко Търново музей

ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – МАЛКО ТЪРНОВО

Историческият музей в Малко Търново е създаден през 1983 г. Експонатите на музея са разположени в четири къщи с типична възрожденска архитектура. Музеят притежава няколко експозиции – Археологическа, Историческа, Нематериално културно наследство, Художествена и Природна. Една от най-интересните атракции в музея е телефонна кабина, чрез която може да чуете звуците на най-различни птици, които населяват територията на Странджа планина.

СЕЛО БРЪШЛЯН (АРХИТЕКТУРЕН РЕЗЕРВАТ)

Село Бръшлян се намира на 14 км от град Малко Търново и на 64 км от град Бургас. През 1982 г. селото в обявено за архитектурен резерват, като в него има Марина. Килийното училище в село Бръшлян до Малко Търново е архитектурен и културен паметник, намира се в пристройка към църквата Свети Димитър. Тук са били обучавани само 12-13 годишни момчета на българско писмо, четмо, смятане и църковно песнопение по време на службите в храма.

Изградени са кътове за отдих в местностите Борилото, Двата вриса, Света Петка, Свети Пантелеймон и Кубареловата воденица. 76 къщи – паметници на културата, а 7 от къщите са на над 200 години. В селото може да посетите църквата Свети Димитър, Килийното училище, Балювата къща, Селскостопански музей на традиционното земеделие, Етнографската къща-музей, параклисите Свети Пантелеймон, Света Петка и Света

с. Бръшлян
Замък Равадиново

ЗАМЪКЪТ В РАВАДИНОВО „ВЛЮБЕН ВЪВ ВЯТЪРА“

Стилът на Замъкът е Приказен, Вълшебен. Това е тайната на магическото му въздействие – осъществената мечта да построиш Замък, който го има само в приказките. Изграден е изцяло от 20 000 тона камък, който е специално добит от недрата на Странджа планина. Камъкът е мраморизиран варовик и присъства навсякъде – в оградата, изкуственото езеро, стените и кулите, параклиса и избата. Той съдържа следи от микродиаманти и за това замъкът през различните части на денонощието променя цвета си – сутрин е с оттенък на розово, през деня е бял, а по пълнолуние сияе.Това, което прави Замъка още по-уникален, е че е построен във фóрмата на кръст – признак за вяра, любов и всеотдайност в неговото изграждане и развитие.

АКВАПАРК „НЕПТУН“ – РАВАДИНОВО

Разположен до самия замък – „Влюбен във вятъра“ е аквапарк „Нептун“, една прекрасна възможност за съчетание на водни забавления и потапяне в царството на приказките.

На територията на Аквапарк Нептун, вие ще откриете всичко необходимо за един перфектен ден изпълнен със забавления за цялото семейство. Многобройните ни спасители, любезен персонал и детските пързалки с водно спиране, гарантират безопасността на Вашите деца и Ви дават възможност да се насладите на пълен релакс с коктейл в ръка.